14 druppels per 10 liter

Water!Ook ik maak af en toe schoon en voor de badkamer gebruik ik vaak zo’n grote fles met chloor. Maar wat staat er hier in Spanje allemaal op de verpakking…
Uiteraard alle waarschuwingen:
· niet in je ogen gieten
· uit de buurt van (kleine) kinderen houden
· niet drinken
· niet mengen met andere (schoonmaak) producten

Maar ook… (vrij vertaalt)

Geschikt om drinkwater te reinigen. Om dit voor elkaar te krijgen moet je 14 druppels (!) chloor mengen met 10 liter water, een half uur voor de consumptie van het water.

Wat?!??!!! Het lijkt me toch uiterst onverstandig om zelf de gaan klussen met water-reiniging met chloor. En hoe krijg je exact 14 druppels uit een fles van 2 en een halve liter chloor met redelijk grote opening? En hoe krijg je precies 10 liter water bij elkaar? De grootste fles die je in de winkel kan vinden is 7 liter, maar daar moet dan 9,8 druppel chloor in. Ai, dat lukt nooit en worden er altijd 10, met wie-weet-wat voor gevolgen.

Ik houd het voorlopig maar bij flessen water.

5 thoughts on “14 druppels per 10 liter

  1. Hmmmm… ik zou niet durven om wat chloor die ik normaal in de plee doe in mijn drinkwater te stoppen en dan iets op te drinken….volgens mij wordt ik dan opgesloten in verband met suicidale neigingen

  2. En de vraag is natuurlijk ook hoe groot moeten die druppels zijn? Je hebt hele kleine druppeltjes maar soms heb je ook hele grote druppeltjes! Bovendien spreekt het elkaar een beetje tegen: Ten eerste mag je het niet drinken, daarnaast moet je het in je drinkwater gooien. Aan de andere kant, als ik in een zwembad duik krijg ik ook altijd wel een paar slokken chloor binnen… niks aan het handje!

    Maar helemaal top natuurlijk dat je eerst de gebruikershandleiding leest voordat je iets gebruikt.

  3. Tsja, de handleiding lezen… als de fles met chloor in het toilet staat heb je daar soms tijd voor :)

  4. Trouwens, die chloor in een zwembad, is niet alleen chloor, maar tevens heel veel druppels urine van kinderen en incontinente ouderen. Dus volgens mij is de chloor niet eens het ergste.

    Nu dit wetende, zou het trouwens dan niet slim zijn om water te zuiveren, niet alleen met chloor, maar ook een kind een paar druppels in die fles te laten vallen, misschien neutraliseert de boel dan een beetje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *