Kaas in olie

Kaas in olijf olie!Ik heb recent als probeersel een potje olie met daarin stukjes kaas gekocht. De kaas bleek heerlijk sterk van smaak en ik vermoed dat het verblijf in de olie de kaas op een of andere manier meer smaak geeft. Een potje kaas in olie was nog redelijk duur en ik begrijp niet waarom. Je kan zo´n potje heel makkelijk zelf maken.

Neem een flinke glazen pot. Vul de pot voor drie kwart met blokjes (vierkantjes van ongeveer 2 cm) oude smakelijke kaas. Gooi er een laag goede olijfolie over zodat alle kaas onder de olie zit. Nu minimaal twee maanden laten staan maar bij voorkeur een maandje langer. Als extra smaakmaker ga ik als experiment een klein pepertje erbij stoppen. Misschien wordt de kaas dan extra pittig.

Het is een hele wacht, maar het geeft voldoening als je na een paar maanden dan de kaas eet vergezeld van een goed glas wijn. Heerlijk!

1 reactie op “Kaas in olie

  1. Dat klinkt goed, laat me het resultaat maar weten!
    Ik heb hier (de states) plakjes kaas met Jalapeno peper ontdekt, erg lekker over een broodje hotdog!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *