200.000 professionals

Tegen Nederlands terrorisme!In Nederland werken meer dan 200.000 professionals samen. Deze 200.000 mensen werken samen om ons allemaal bang te maken. Via tv, huis aan huis blaadjes en radio reclames worden we bang gemaakt. Bang voor terroristen. Bang voor iets waar we helemaal niet bang voor hoeven te zijn. Maar waarom?
Op de site nederlandtegenterrorisme.nl staat het volgende:

Belangrijk is in ieder geval dat ons leven niet overheerst wordt door angst. Er is geen reden voor paniek. Wel goed blijven opletten, maar vooral blijven doen wat we al deden en gewoon doorgaan met leven.

Gewoon doorgaan met leven.

Maar dan wel leven met identificatieplicht, overal camera’s, preventief fouilleren, anonieme meldlijnen, aftapplicht voor telecom en internet aanbieders, satellieten die de hele wereld in kaart brengen en waarop je je eigen auto kan terugvinden, overheden en grote bedrijven die gegevens bestanden koppelen om alles wat afwijkend is op te sporen, verdachten van een misdaad zijn over de hele wereld op te sporen als ze alleen hun mobieltje bij zich hebben, etc.

Honden worden voorzien van chips om ze altijd te kunnen vinden. Binnenkort volgen ongetwijfeld ook de kinderen. Supermarkten rusten hun producten uit met kleine zendertjes om het afrekenproces te kunnen versnellen, maar tegelijkertijd ook exact weten wie wat koopt. Klantenkaarten, tankpassen, pinpassen, creditcards, ov-kaarten. Alles wordt steeds meer en meer geïntegreerd zodat we over een paar jaar 1 kaart hebben voor alles. In dat geval is een geïmplanteerde chip voor iedereen handig.

Maar moeten we dit wel willen. Vrijheden opgeven is bijzonder makkelijk. Als dingen voor je geregeld worden is dat prettig en het geeft een veilig gevoel. Maar wat gebeurt er met diegene die dit niet willen? Waarschijnlijk verdwijnen de probleem gevallen na een paar generaties en dan is iedereen eraan gewend. Moeten we dit echt willen.

Big brother is watching us en blijkbaar telt nederland zo’n 200.000 professionele big brothers. Het ergste is nog dat er reclame voor gemaakt wordt! Voldoende reden voor paniek lijkt mij.

2 thoughts on “200.000 professionals

  1. Het gekke is: iedereen wist dat het ging komen (in de bijbel staat er al zoiets), iedereen weet dat het gaat komen en iedereen vindt het eigenlijk maar eng. Maar toch gaat het langzaam die kant op van de geintegreerde chips en het complete gemis aan vrijheid. Ach ja dat is het lot nietwaar?

  2. Ik ben het zeker met je eens dat het eng is, maar het is belangrijk om vrijheid niet te verwarren met annoniemiteit en om berperking niet te verwarren met obseveerbaarheid.
    De vrijheid wordt met camera’s en geimplanteerde chips bijvoorbeeld ook groter: Je bent er zeker van dat je dochter veilig naar huis kan lopen ‘s avonds ; Je kan bewijzen waar je was op het moment van een delict ; “waar ben ik nou m’n bril vergeten? …ff op internet kijken”

    Wat ik echt eng vind, is dat we toekomstige wetten niet kennen. Zolang je je aan de wet houd is een chip wel handig, maar als we morgen geen pindakaas meer mogen eten, zijn we de lul.

    Op dat moment is vrijheid ineens wel annonimiteit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *