Tortilla de patatas

Benodigdheden: 3 eieren, 3 aardappelen
Optioneel: stukje choriso of kaas

Schil de aardappelen, en snijd ze in dunne plakjes. Frituur de kleine plakje een beetje zodat de aardappelen gaar zijn, maar nog niet keihard. Haal de aardappelen uit het vet en meng/prak ze met een vork samen met de eieren. Hierbij moet een brokkelig maar toch gemengd geheel uit komen. Voeg ook wat zout toe en de optionele producten.

Gooi het geheel in een koekepan. Een kleine koekepan, zodat het ei ongeveer anderhalf a twee centimeter hoog is. Bak het ei aan en draai hem om. Na omdraaien nog even bakken en klaar is kees.

Voor het omdraaien heb ik een speciale techniek geleerd. Men neme een kleine koekepan. Plaats hierop een groter bord op zijn kop. Draai de pan met het bord erop om en het ei valt op het bord. Glij nu het ei terug in de pan en de omdraaiing is perfect uitgevoerd.

2 thoughts on “Tortilla de patatas

  1. Kijk A3, dat zijn nou een handige tips… Ik ben wel benieuwd of je het zelf al gelukt is om een goede patata te bakken. Op de een of andere manier past dat niet helemaal in het beeld dat ik van je heb ;-)

  2. *hahahaha* laat dit nou de doorsnee lunch zijn in Barcelona! :-) Heb al twee locale versies geprobeerd (ben er ook pas twee dagen…) maar inderdaad, helemaal top!!! Zeker tussen een stukje stokbrood!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *