Total Loss!

Deukje!Gister is dus het vonnis geveld. De waarde van mijn auto was rond de 5000 euro. De schade was rond de 3500 euro. Als de schade meer zou kosten dan de helft van de waarde van de auto was de auto economisch een total loss en dat is dus ook het geval.

Het rare is dat een achterklep en nieuwe bumper niet eens zo duur zijn, maar het onderliggende kooiconstructie achtige ding was ook flink gedeukt, en dat betekende een flinke kostenpost. Ik mag er nu nog een weekje of zo in rijden, en ondertussen wordt de auto op een of andere manier te koop aangeboden aan opkopers of zo, die dan de onderdelen kunnen gebruiken. De prijs die de opkopers dan bieden wordt aangevuld door de verzekering tot de dagwaarde van de auto, en die krijg ik dan.

Voor mij rest er dan niets anders dan op zoek te gaan naar een nieuwe auto in dezelfde prijsklasse… Kijken of ik dit keer een wat coolere kan vinden, want via via heb ik vernomen dat sommige anonieme individuen zich niet helemaal konden vinden in mijn auto-keuze.

4 thoughts on “Total Loss!

  1. Je moet gewoon Skoda gaan rijden, net als ik. Is Ietsje

    duurder maar dan heb je ook wat.

  2. Berg..mooi shit zeg! Maar gewoon Japans blijven rijden, bijvoorbeeld Toyota. Of een coole Subaru Impreza…blaas je iedereen weg… :-)

  3. Een golf was al duur qua bekeuringen… ik denk dat ik met een soebaroe nog veel duurder af ben dan, en zo zonder inkomen is dat toch best vervelend. Nee, ik ga denk ik toch weer voor een autotje waarbij de maximum snelheid op de snelweg ook het maximum haalbare is.

  4. ik zeg het je, HUMMER. Gaat niet hard dus goed voor je boetequota en gelet op de 4 wielaandrijving probleemloos door de besneeuwde tsjechische bergen ;-)

    Gr. Herman

Leave a Reply

Your email address will not be published.