Met of zonder ‘enchufe’

Enchufe!Ik ben langs mijn huisarts geweest vanwege wat rode vlekjes op mijn huid. De beste man zag mij binnenkomen, vroeg wat er aan scheelde, en zonder verder enig onderzoek schreef een zalfje voor en vertelde me bij de balie een afspraak te maken met een specialist. Ik kreeg het sterke gevoel dat het tijd is om van huisarts te veranderen.

Datum voor mijn vervolgafspraak: Januari 2011
Wachttijd: 1 jaar, 3 maanden

Gelukkig heb ik een contact in het ziekenhuis. In Spanje zeggen ze dan dat je een ‘enchufe’ hebt. In Spanje en zeker hier in de canarische eilanden schijnt dit systeem heel goed te werken. Ik vroeg dus aan mijn contact in het ziekenhuis of ie misschien iets zou kunnen regelen om de afspraak te versnellen.
Dit leverde de volgende nieuwe situatie op.

Datum voor afspraak: November 2009
Wachttijd: Een week

De wachttijd is een week omdat ik volgende week op vakantie ga. Ik ga lekker naar het koude nederland om de kleine Annabel te bekijken!

Eigenlijk is het in en in triest dat het hier zo werkt. Zonder persoonlijke verbinding met een ziekenhuis ben je verplicht om meer dan een jaar te wachten, of je moet diep in de buidel tasten voor een commerciƫle hulpverlener (waarvan er erg veel zijn).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *