Verhuizing

Van het hartje Las Palmas, vlak bij het strand, maar helaas ook vlak bij een drukke weg gaan we verhuizen naar een nieuw stulpje. Zo’n 10 minuten van ons huis hebben we een nieuw appartementje gevonden. Het gebied is erg rustig en de zone wordt ook wel de stad-tuin (ciudad-gardin) genoemd.

De redenen om te verhuizen zijn legio, maar het komt er op neer dat we een moderner ingericht huis wilde, schoner, rustiger en meer licht. Dit hebben we gevonden. Nadeel is wel dat het strand nu wat langer lopen is en we geen hiperdino (supermarkt) meer naast de deur hebben. Maar ja, een nadeel is alleen een nadeel als je er last van hebt en een voordeel is alleen voordelig als je er baat bij hebt toch.

15 januari gaan we verhuizen. Dus dat wordt een dagje niet op het strand liggen, maar hard aan de arbeid. Mijn partner kennende wordt het niet alleen spullen verplaatsen, maar vooral schoonmaken! (yech). Binnenkort hier een fotootje van ons nieuwe huis.

10 thoughts on “Verhuizing

 1. Hee berg, kan je dan wel je nieuwe adres mailen, want anders kan sinterklaas en de kerstman volgend jaar jullie niet meer vinden….en krijgt de nieuwe eigenaar van het pand telkens een rookworst in de bus…..

  trouwens, ik dacht overigens dat JIJ de huissloof was thuis :-)

 2. ja, dat is ook het nadeel. Ana wil schoonmaken, maar ik ben degene die de daadwerkelijke actie moet uitvoeren :(.

  Hoe ga jij om met dit soort situaties?

 3. haha… gewoon NIET grondig doen… en dat elke keer weer herhalen..
  Op een gegeven moment snappen ze het zelf ook wel… ;-)
  BTW: Wie is nu degene die het schoon wil hebben ??.. Misschien iets afspreken in de trend van.. Ik verhuis de spullen, en jij poetst en sopt alles ??.. Dat biertje na afloop smaakt stukken beter na zware fysieke arbeid, dan na gerimpelde sop-handjes te hebben opgelopen.. ;-)
  Begrijp ik goed dat naast een rookworst ook latex handschoennen welkom zijn in de post ?? haha…

 4. Ja Adrie wel even je nieuwe adres mailen!

  En gewoon niet schoonmaken is mijn tip, dan snapt ze het wel :)

 5. Arghhhhh ende foeter. Maar goed, ik begrijp uiteraard dat ik mijn werkzaamheden snel moet afraffelen, om zodoende de andere partij te overtuigen dat het beter is om het zelf te doen. Het lastige is echter dat dit soort overtuigingen beter overkomen als de andere partij ze zelf bedenkt.

  Bijvoorbeeld (hoe het niet moet):
  Ik: Jij moet strijken
  Zij: Nee.
  Ik: Optie tot accepteren van mijn lot of uitvoeren plan ruzie… Beide ongewenst.

  Voorbeeld (hoe het wel moet):
  Ik: Ik strijk wel
  Ik: Vervolgens: Zwart verbrand gat in haar favorite kledingsstuk
  Zij: Voortaan strijk ik wel
  Ik: maar…
  Zij: Nee, ik strijk! Drink jij maar lekker je biertje op de bank terwijl je die vette actiefilm kijkt. Dan zal ik na het strijken je voeten masseren.

 6. Meestal doe ik alles inderdaad ook maar half, dan gaat bar vanzelf zeuren. het enige nadeel is dat bar alles ook maar half doet, dat betekent dus eigenlijk dan ik het dus een kwart moet doen om het slechter te doen dan bar en dan pas gaat het plan werken…..

  hmmmm….dat betekent dus eigenlijk dat ik mijn bier onder een laag stof ende schimmel vandaan moet halen…zucht ik denk dat ik mijn biertjes dan maar zelf schoonmaak. Het enige nadeel dan weer is dat bar dan weer ziet dat ik wel kan schoonmaken…..

  zucht wat een dillema

 7. Zeg mannen, als jullie er zo van balen dat vrouwen zeuren over schoonmaken gaan jullie toch lekker op jullie zelf wonen!!!

  En zoals Rogier zo goed weet te melden dat hij en ik allebei een helft doen, kom ik tot de conclusie dat we samen (!!!) 1 heel huishouden runnen wat volgens mij de bedoeling is van samenwonen cq huwelijk.

 8. of…..

  je neemt een goede baan en huurt iemand in die het voor je doet!!!
  (waarvoor zou ik anders studeren….)

  dan kunnen je voeten gemasseerd worden terwijl je al bier drinkend toekijkt hoe je stulpje weer spik en span wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *