Derde dag surf les

Surfles!Het is inderdaad veel spoelen. Mijn hele lichaam doet nu zo’n beetje pijn en ik heb de les die ik vanmiddag zou hebben maar uitgesteld tot volgende week. Ik heb nu alleen nog maandag en dinsdag les. Les drie beloofde gelukkig weer wat vooruitgang. Ik heb een aantal pogingen kunnen wagen om in de golf op de plank te gaan staan. Uiteraard mislukte het leeuwendeel.

Ik weet nu wel dat ik niet teveel voorop de plank moet liggen, want dan boor ik de neus van mijn surfplank vlak voor de golf in de aarde en dat ziet er dom uit. Ook heb ik geleerd dat je niet te veel achterop de plank moet liggen, want dan lukt het met geen mogelijkheid om te gaan staan.

Verder is het surfen zelf wel relaxed. Lekker in het water zitten op je plank. Een beetje ouwehoeren en wachten op een goede golf. Als de golf komt is het vaart maken als een bezetene. Hierna in de golf zien te komen en dan proberen te gaan staan. Uiteraard hierbij in balans blijven. Hierna tuimel ik vaak door de golf. Gelukkig heb ik het niet koud want het water is nog verbazingwekkend warm.

2 thoughts on “Derde dag surf les

 1. Hebbie les op een long-board Aad ??..
  Long-Board is een stuk makkelijker om te beginnen dan die kleine plankies.. Kan je een stuk eerder gaan staan etc..
  Je kan uiteraard ook nog proberen om een vlieger vast te houden..
  Hoef je niet zo hard te peddelen… ;-)
  Hmm… klinkt al met al zo slecht nog niet..
  Ik hier beetje in die stink kou voor mn baas bezig zijn, en jij lekker
  op je krent tussen de golfjes….
  Hoest met de baan ??… bevalt het een beetje ??..

 2. Mijn eerste baantje hier op het eiland was byzonder typisch voor een bananenrepubliek baantje. Big brother die continue meekeek. Zwart. Geen premies e.d. Geen belastingen en ten aller tijden zoeken naar schuldigen. Schuldigen voor problemen uit het verleden en alvast de schuldigen zoeken voor problemen in de toekomst. Het oplossen van alle problemen was van lagere prioriteit.

  Het baantje dat ik nu heb is stukken relaxter. Lekker dicht bij huis en ik kan mijn werk invullen zoals ik zelf denk dat het het beste is. Bevalt dus best goed. Alleen mijn salaris blijft flink achter bij de NL-salarissen, maar misschien komt dat in de toekomst nog goed. Vooralsnog ben ik tevreden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *