Schoenen gejat

Moskee!Vandaag was ik op bezoek in een moskee. In een moskee moeten vrouwen netjes een hoofddoekje om en iedereen moet op zijn sokken naar binnen. Schoenen zijn uit hygienisch oogpunt uit den boze. Je gelooft het niet, gelukkig NIET de mijne, maar iemands anders’ schoenen waren gejat! Waarom je tweedehands schoenen zou willen jatten begrijp ik niet, waarom je deze schoenen op een heilige plek jat begrijp ik nog minder, maar het is gebeurd.

Het directe gevolg was een zekere mate van hilariteit, maar niet te opvallend uiteraard. Het was natuurlijk sneu voor de persoon die opeens te sok naar huis moest.

Bij de moskee zaten ze er echter flink mee in de maag. Zoiets hadden ze niet vaak meegemaakt en de bijzonder nette oplossing was dat de bestolen persoon geld kreeg voor nieuwe schoenen, een arabische theeset ontving en een taxi kreeg aangeboden om haar naar huis te brengen. Petje af!

3 thoughts on “Schoenen gejat

  1. Inderdaad petje af! Bijzonder netjes van die moskee zeg om dat allemaal aan te bieden!

    Maar Adrie, wat deed jij in vredesnaam in een moskee?

  2. dat is eigenlijk wel een heel goede vraag. Dus als we adrie binnenkort tegenkomen met een baard een Ana een burka draagt, weet ik niet of ik naast hem in een vliegtuig wil zitten :-)

  3. No worries… het was maar een excursie; gezellig met de moeder van Ana een moskee bezoeken. Je moet toch wat als je de hele dag niks doet.

    En het lijkt me zowiezo ongewenst om naast mij in een vliegtuig te zitten. Ik heb namelijk de onsociale gewoonte om mijn schoenen uit te trekken in een vliegtuig :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *