Paella

Paella!Een overheerlijk recept voor typisch Spaanse paella.

Benodigd: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 groene paprika, 1 geschilde tomaat, zout, stukjes kip, rijst, gamba’s of garnalen, mossels, kleine witte schelpjes, inktvisringen, kruiden om de paella geel te kleuren.

Stap 1: Hak de uien in kleine stukjes en bak ze in een pan met een laagje hete olie. Voeg hieraan de in stukjes gesneden knoflook toe. Voeg hierna de kip toe. Snij de groene paprika grof en voeg ook deze toe. Hierna voeg je de in grove stukken gesneden tomaat toe. Gooi wat zout erbij en een bekertje water en laat het geheel op laag vuur staan totdat de kip goed gaar is.

Stap 2: Pel de garnalen en kook zo nodig de zeevruchten en bewaar het water waarin het zaakje gekookt is.

Stap 3: Hiervoor is eigenlijk een grote ondiepe paella pan nodig. Gooi de resultaat van stap 1 in een grote ondiepe pan. Voeg hieraan de rijst toe. Een kopje rijst voor twee personen. Na de rijst voeg je vocht toe. Bij voorkeur het vocht dat is gebruikt om de zeevruchten te koken. Voeg per kopje rijst twee kopjes vocht toe. Voeg ook de kruiden om de rijst te kleuren toe. Laat de rijst 5 minuten op hoog vuur staan.

Stap 4: Voeg de zeevruchten toe, behalve de mosselen. Voeg de mosselen pas toe rond 5 minuten voor het afronden van het kookproces,

Stap 5: Laat het zaakje 15 minuten op laag vuur door pruttelen (in totaal kookt de rijst dus 20 minuten). Hierna is de paella klaar en dient deze binnen niet al te lange tijd geserveerd te worden.

Eet smakelijk!

4 thoughts on “Paella

  1. ik hoop bij stap 5 toch echt niet dat je je zaakje 15 minuten op laag vuur moet laten doorpruttelen, daar wordt ik niet vrolijk van…

  2. Het is best dat je de paella wanneer deze klaar is nog 5minuutjes laat rusten zonder vuur eronder. Dan is die het heerlijkste.

Leave a Reply

Your email address will not be published.