The Cove

Dolfijn!Recent heb ik de film ‘The Cove‘ gezien. Een indrukwekkende documentaire over het vangen van dolfijnen voor dolfijn-shows over de hele wereld, en de rest wordt afgeslacht door de japanners om als voedsel te dienen.

De film licht twee vreemde aspecten toe in dit verhaal. De dolfijnen die moeten optreden kunnen dit alleen volhouden als ze voorzien worden van flinke hoeveelheden medicijnen. Zelfs met medicijnen houden ze het niet lang vol, en moeten er geregeld dolfijnen worden vervangen door nieuwe.

De dolfijnen die worden afgeslacht zijn weleenswaar om op te eten, maar het dolfijnenvlees kunnen ze niet als zodanig verkopen. In Japan wordt het verkocht als vlees van andere type vis. Nadeel van dolfijnenvlees is ook dat er een gevaarlijk hoge hoeveelheid metalen in zit.

Een mooie film waar je beter niet heen kan gaan als je niet tegen dolfijnenbloed kan. Af en toe was het wel een beetje overdreven allemaal, tot huilende vrouwen aan toe. Het resultaat is wel dat ik voortaan parken met dolfijnenshows zal gaan vermijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *