Een koffie en een peer-meloen

Tijdens en na mijn verjaardag heb ik flink wat kados mogen ontvangen. Boeken, bloemen en planten en van twee verschillende vrienden kreeg ik een koffie plant, koffie zaadjes en een peer-meloen. Hier ben ik natuurlijk erg blij mee. De koffiezaadjes gaan binnenkort in de grond, en de planten voorzie ik al geregeld van een frisse water spray.

Koffie plant!De koffieplant
Tsja, de koffieplant is een eenvoudig verhaal. Na mijn helaas gestorven stekje koffie heb ik nu een hele plant, met als doel mijn eigen bakje koffie te kweken. De plant is al bijna een halve meter hoog, dus wellicht heb ik al vlot een paar koffie bonen. Deze zal ik dan moeten later rijpen aan de plant, drogen, wellicht pellen, en dan roosteren. Hierna de geroosterde bonen malen en in het koffie apparaat. Ik ben heel erg benieuwd naar het resultaat.


Peer-Meloen!De peer-meloen
Van de peer-meloen plant had ik nog nooit gehoord, maar toch heb ik ‘m nu. De plant die ik gehad heb is niet zo heel groot, misschien 25 cm hoog, en er zitten al een paar flink grote vruchten in. Een van de vruchten ziet er al bijna rijp uit, dus over een paar weekjes kan ik een peer-meloen gaan proeven.

3 thoughts on “Een koffie en een peer-meloen

 1. Al een hele tijd volg ik de ontwikkelingen op jouw log.
  Ik ben er ooit op gekomen door Wapa Translations. Wij zouden in Gran Canaria er gaan werken en onsbestaan in NL er voor opgeven.

  Ik vind jouw log erg leuk om te lezen. Zo houden wij toch een beetje “binding” met Gran Canaria.
  Gelukkig mogen wij dit jaar weer en is voor ons het aftellen begonnen :-)
  Een eigen koffieplant is voor mij altijd al een droom geweest.
  Hoop dat hij bij jou zijn werk doet.

 2. Hoi Jeroen,

  Als je me een mailtje stuurt met je adres in Nederland dan zal ik je zodra ik koffiebonen heb er een paar naar je opsturen! Dan kan je zelf misschien ook ooit je eigen koffie drinken. Als je de plant binnen laat groeien zal ie het best goed doen.

  En het is jammer dat jullie eerste hoop voor een leven op Gran Canaria was gevestigd op Wapa. Meer pech kan je niet hebben, maar gelukkig zullen er altijd andere kansen zich voordoen. Als jullie weer naar Gran Canaria gaan wens ik jullie heel veel plezier!!!

 3. ik raakte even verzeild op je log, Adrie, en voor zover ik weet (dat kun je makkelijk zelf nazoeken) moeten koffiezaden eerst fermenteren voor je ze droogt en roostert en weet ik wat. Fermenteren is een vorm van rotten :-)

  dag!, Annet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *