Pinda update

Pinda plant!De pinda plantjes groeide aardig, en ze hebben zelfs voor kleine pindaatjes gezorgd. Maar de nieuwe pindaatjes waren zo klein dat ze niet eetbaar waren. Ook de pinda plant was aardig vatbaar voor ongedierte.

Om aan de pinda’s te komen moest de plant gerooid worden, en moest ik de aarde flink onderzoeken. Zodoende heeft ook de pinda plant inmiddels het tijdelijke voor het eeuwige verruilt. Het was wel grappig om te zien hoe de pinda’s groeide, van klein geel bloemetje, tot uiteindelijk minipinda’s in de grond.

Katoen update

Katoen!Uiteindelijk hebben twee katoen plantjes het overleeft, en ze zijn nu rond de 20cm hoog. Normaal gesproken zijn decoratieve katoen stokken meestal een stuk groter, maar het lijkt erop dat bij mijn katoenplantjes de groei er een beetje uit is.

Misschien hebben ze te weinig ruimte, ik weet het niet.

Coin fail

Euro coin Adrie!The design I made for the commemorative coin resulted in a big fail. The fact that I had really though about the design did not help a bit.

In my design all the European countries were united into one big arrow. The arrow was constructed out of various smaller parts. Each little part represents one of the European countries. The side (width) of every part is calculated using the number of inhabitants of a country. The height is dependent of the value of the countries original coin from before the euro, and the starting point is related to the year the country introduced the euro.

All my calculus and drawing efforts have been in vain. To bad. If you want you can still vote for one of the selected coin designs.

Peer meloen update

Een van de plantjes die ik op ons balkon had staan was een peer meloen. Hiervan hebben we ongeveer drie peer meloenen kunnen opeten, en dat was het einde van het plantje. Naast aardig smakelijke vruchten had het plantje een enorm sterke aantrekkingskracht op ongedierte. Het plantje zat al snel helemaal vol met wit ongedierte.

Mijn eerste oplossing was een sproeibeurt met bier en water, maar dat had geen effect. Hierna heb ik het plantje gesnoeid, in de hoop dat het vanuit het stronkje weer zou gaan groeien, maar helaas. De peer meloen heeft het niet overleeft.