Dromen

Dromen!Dromen zijn een van de meest persoonlijke gebeurtenissen die je je maar kunt voorstellen. Het is een film die je zelf maakt en die je toch kan verbazen. Het enige nadeel is dat je vaak niet voldoende bij kennis bent om de droom te kunnen onthouden en zodoende te kunnen ontcijferen wat je onderbewustzijn je probeert te vertellen.

In mijn geval wordt mijn interesse in mijn eigen dromen steeds weer opgewekt als ik wakker wordt met een droom nog vers in mijn geheugen. Dit gebeurt maar af en toe, één keer in de paar maanden, en in deze gevallen schrijf ik de droom snel op een papiertje naast mijn bed, voordat ik de droom vergeet. Als ik veel later het papiertje weer bekijk en mijn dromen nalees komt de herinnering soms weer deels terug.

Een aantal van deze dromen vind je nu hier.

  • Ik ben een chirurg en ben een meisje aan het opereren. Na de operatie blijkt dat ik een operatie lampje in het lichaam heb achtergelaten. Oei, nu maar hopen dat niemand het merkt.
  • Ik ben in een nieuw type energie centrale. Deze wordt blijkbaar gebruikt door Google om zijn pc’s van energie te voorzien. Het is een heel vreemde zaal, met grote betonnen vloer en grote blauwe paddenstoelen die bijna gratis de energie opwekken.
  • Ik ben in een bos met een flinke hoeveelheid grote honden. Een van de honden is van mij en doet alles wat ik zeg. Het zijn een soort van grote lassie honden, maar dan met minder haar
  • Ik heb een grote vulkanische steen in mijn handen. In de steen zit een rare gang die door de steen loopt. In deze gang houd zich een soort van vis schuil. Deze vis heeft schubben van groen blauw metaal en achterpootjes als een hond.
  • Ik droom over een nieuw soort van geloof en we voeden onze zoon hiermee op.
  • Een hele oude droom, van toen ik nog een klein ventje was: Ik ben een chirurg en ben flink aan het zagen. Ik zaag een flink stuk van de schedel van mijn patiënt, en eenmaal afgezaagd komt er een grote zwarte geest, met een slecht humeur, uit de schedel op mij af. Direct wakker, badend in het zweet en niet meer geslapen. (dit is de enige droom die ik me herinner zonder de noodzaak hem op te schrijven)

Wat mijn onderbewustzijn me probeert te vertellen is me niet echt duidelijk, maar wie weet valt op een dag opeens het muntje.