Gratis boek

Boek!Ik lees graag, en meestal koop ik dan gewoon het boek, want lenen in de bibliotheek is altijd zo´n gedoe. Het boek moet op tijd terug, en moet netjes blijven. Ik lees graag op mijn gemak, en ik vouw graag de hoek van de pagina om om te onthouden waar ik was.

Vandaag vond ik echter een interessante site: gutenberg.org. Een website waar je gratis (en volstrekt legaal) meer dan 25000 boeken kunt downloaden! Nu alleen nog een oplossing vinden voor het omvouwen van de pagina.

Volle tank? 25 euro!

Af en toe moet de auto gevoed worden met het sap dat ze zo lekker vind. In ons geval euro 95. De laatste volle tank koste echter verdacht weinig. Ik was ongeveer 25 euro kwijt, helemaal niet slecht. Wat bleek, per liter betaal je hier nu 0.663 cent! De brandstofprijzen zijn flink verlaagt om de economische recessie een halt toe te roepen. De verwachting is dat de prijzen nog meer zullen dalen ook. Hoera recessie!

De vraag is nu alleen: Hoe kan het dat als iedereen minder te besteden heeft, de overheid juist wel meer kan besteden? Blijkbaar worden we hier dus al jaren voor niks belast met een hoge brandstofprijs. Dat is natuurlijk hier in Spanje al erg, maar volgens mij is de situatie in Nederland nog vele male schrijnender.

Test van mijn geluk

Ik heb besloten mijn geluk te gaan testen. Zelfs denk ik dat ik een redelijk gelukkig persoon ben, maar je weet het nooit zeker. Om hier zekerheid over te krijgen ben ik sinds gisteren bezig met het volgende experiment:

In de Spaanse kerst loterij heb ik (net als alle andere spanjaarden) namens mijn moeder 6 loten gekocht. Drie loten van een bepaalt nummer en drie loten met een ander nummer. De trekking is 22 december. Op deze dag worden in een live tv programma de winnende lotnummers door arme weesjes voorgelezen.

Drie van de loten (46341) zal ik tot die tijd bij me dragen en koesteren. De andere drie (84109) stop ik in een laatje en daar kijk ik verder niet naar om. Ben benieuwd of mijn geluk gaat werken, of dat ik al mijn geluk al verbruikt heb.

TTDS

TTDS!Een TTDS (of soms ook wel een DSTT genoemd) is een kaartje om kopieen van spellen te spelen op de Nintendo DS. Dit klinkt misschien (terecht) illegaal maar dat is het niet, omdat je er ook zelfgemaakte programma’s me kan uitvoeren. Tsja. Deze kaartjes worden niet door de ‘normale’ winkels verkocht (want die verkopen daarna geen ‘echte’ spellen meer). Meestal kan je dit soort kaartjes vinden bij kleine ondernemers die electronica verkopen of je kan ze via internet bestellen.

Maar wat blijkt er nu aan de hand te zijn met mijn recent aangeschafte kaartje, hij is fake! Het is zowaar een vervalsing van een toch al duister product. Op de website van de fabrikant wordt uitgelegd hoe je kan zien of jouw product een ‘echte’ of een namaak is. Dit kan je zien door naar de layout van de schakelingen en chips in de behuizing van het kaartje te kijken. Echter hiervoor moet je het kaartje open maken en volgens mij kan ik hem daarna direct weggooien, want dit soort dingen krijg je daarna nooit meer goed dicht. Wat je ook kan doen is kijken naar de doos! Veel gemakkelijker en ik heb inderdaad de ‘verkeerde’ doos te pakken.

Wat is nu het nadeel van deze vervalsing voor mij… op het eerste oog helemaal niets. Hij doet het gewoon en ik kan zo’n beetje alles doen wat het kaartje behoort te doen. Blijkbaar is de enige die gedupeert wordt de fabrikant van het echte kaartje, maar die begaf zich toch al op glad ijs. Maar wat is nu de oplossing van de fabrikant? Die heeft het briljante idee uitgevonden om een programma te schrijven die de nagemaakte kaartjes sloopt! Het klinkt alsof dit niet echt de meest legale oplossing is voor het probleem van de fabrikant, maar hoe ga je ooit je recht halen bij een vage chinese fabrikant… Nu maar hopen dat mij deze ‘oplossing’ bespaart blijf.