14 druppels per 10 liter

Water!Ook ik maak af en toe schoon en voor de badkamer gebruik ik vaak zo’n grote fles met chloor. Maar wat staat er hier in Spanje allemaal op de verpakking…
Uiteraard alle waarschuwingen:
· niet in je ogen gieten
· uit de buurt van (kleine) kinderen houden
· niet drinken
· niet mengen met andere (schoonmaak) producten

Maar ook… (vrij vertaalt)

Geschikt om drinkwater te reinigen. Om dit voor elkaar te krijgen moet je 14 druppels (!) chloor mengen met 10 liter water, een half uur voor de consumptie van het water.

Wat?!??!!! Het lijkt me toch uiterst onverstandig om zelf de gaan klussen met water-reiniging met chloor. En hoe krijg je exact 14 druppels uit een fles van 2 en een halve liter chloor met redelijk grote opening? En hoe krijg je precies 10 liter water bij elkaar? De grootste fles die je in de winkel kan vinden is 7 liter, maar daar moet dan 9,8 druppel chloor in. Ai, dat lukt nooit en worden er altijd 10, met wie-weet-wat voor gevolgen.

Ik houd het voorlopig maar bij flessen water.

Internet in casa

Telefonica!Eindelijk na jaren van een zwervend niet-online bestaan hebben we weer internet in huis. Vanaf gisteren ben ik verlost van de chino’s (internetcafé) en het internetten op het werk. Dankzij telefonica hebben we nu draadloos internet in huis.

Dit weekend online aangevraagd, en maandag stond de monteur al alle onderdelen te installeren. Na een half uurtje gerommel in de centrale waren we online.

Ana’s verbinding werkte direct, zonder enig probleem en ik hoefde alleen Windows en al mijn software opnieuw te installeren, alles vers configureren, anderhalve dag kloten en gebruik te maken van een keihard snoer.

Ingewikkeld: op naar Nederland.

Ik wil graag weer eens naar Nederland komen, maar een ticket kopen blijft een flinke uitdaging. Tientallen sites met tickets hebben allemaal andere tijden en prijzen. Gewoon de goedkoopste selecteren zul je denken, maar helaas.

Als ik via Spanje reis heb ik voor dit deel van de reis 50% korting, omdat ik inwoner ben van de Canarische eilanden. Ik moet dus op zoek naar een reis van Las Palmas naar het vaste land van Spanje. Hiervandaan moet ik dan een retourtje naar Nederland zien te vinden is niet te vroeg vertrekt en op zijn retour moet ik dan weer op tijd aankomen in het vaste land van Spanje om terug naar Las Palmas te kunnen vliegen.

Lastig allemaal en om het nog lastiger te maken hebben de Spanjaarden vreemde vakantiedag gewoontes. Ik heb recht op 30 vakantiedagen, maar deze dagen zijn inclusief het weekend en ik kan deze dagen slechts in twee delen opnemen. Mocht er in deze twee delen een officiële vrije dag vallen, dan heb je pech. Hiernaast heb ik nog 1 dag die ik waar ik maar wil kan inplannen.

Bijvoorbeeld:
Als ik bijvoorbeeld in Maart op bezoek wil naar Nederland. Ik neem dan vrij van maandag 17 maart tot en met maandag 24 maart en dit kost mij 8 vrije dagen. Het feit dat het weekend is op 22 en 23 maart, en het feit dat het officiële feestdagen zijn op 20 en 21 maart maakt hierbij niet uit.

Aan de andere kant, als ik dus op bezoek wil van 17 maart tot en met zondag 23 maart kost mij dit maar 3 vrije dagen, alleen is het ticket dan gruwelijk duur en ik ben verplicht om mijn resterende 27 dagen in 1 keer op te nemen.

Resultaat:
Rekenen met data, tickets, prijzen, officiële vakantiedagen, etc. komt me nu zo’n beetje mijn strot uit. Wat een verschrikkelijk gekloot zeg en wat was het in Nederland eigenlijk goed geregeld.

Conclusie:
Januari werd Februari en wordt nu waarschijnlijk April, aangezien Maart redelijk aan de prijs is qua tickets. Maar vrees niet, ooit zal ik een retourtje te pakken krijgen!

Carnaval in Las Palmas

Poeder!Hier in Las Palmas wordt het carnaval flink geviert. Naast een drag-queen contest die nationaal wordt uitgezonden op tv en ontzettend veel andere feesten was er afgelopen maandag een onvoorstelbaar leuk event. Ik wist totaal niet wat ik kan verwachten en mij was alleen vertelt dat ik volledig in wit gekleed moest gaan. Onderweg naar het oude centrum kreeg ik ook nog eens een witte hoed en een bus poeder.

Wat bleek, duizenden mensen allemaal gekleed in wit en veruit de meeste ook met een witte hoed waren in het oude centrum van de stad bijeen. Gezellig met muziek en… poeder! Al vanaf een grote afstand was een laaghangende witte wolk zichtbaar, dus de dagen hierna waren er ook erg veel hoestende mensen. En het feest bleek een poederstrooiende menigte te zijn die dansend en zingend de muziek volgde over straten die bedekt waren met een flinke laag poeder. Erg leuk!