Vierde en vijfde dag surf les

Surfs up!Gelukkig heb ik het afgelopen weekend een beetje kunnen bijkomen. Goed, er waren 3 vriendinnen van Ana op bezoek, dus mijn oren hadden veel te verduren, maar lichamelijk had ik geen inspannende zaken. Ik was dus klaar voor mijn resterende surf lessen.

Het doel van dag 4 en 5 was simpel. Uitgerust en wel op de surfplank staan in een mooie golf. Netjes de branding in surfen en dan zonder vallen van de plank in het ondiepe water springen als de vaart eraf is.

Dag 4 was pittig. Het weekend had toch meer effect gehad dat ik had verwacht. Een paar golfjes gepakt en zelfs een paar pogingen gewaagt om te gaan staan. Dag 5 was de laatste dag en ik had zowaar het gevoel dat het best goed ging. Ik kwam op het juiste moment met mijn plankje in de golf. Ik kon een beetje gaan staan, waarna ik bijzonder snel weer van de plank af viel.

Voorlopig neem ik nu eerst een paar dagen rust. Op zo’n plank liggen in het water heeft redelijk wat effect op je knieën. Ook het proberen te gaan staan is na een paar dagen pijnlijk voor je armen, want steeds moet je jezelf soort van opdrukken om dan snel gaan staan.

Voordeel is wel dat je je na twee uurtjes surfen bijzonder schoon voelt. Nou ja, het was een leuke cursus. Mijn doel “zonder vallen van de plank in het ondiepe water springen”, heb ik niet echt bereikt, maar dat moet in de toekomst dan maar gebeuren. Wellicht later meer.