Derde dag surf les

Surfles!Het is inderdaad veel spoelen. Mijn hele lichaam doet nu zo’n beetje pijn en ik heb de les die ik vanmiddag zou hebben maar uitgesteld tot volgende week. Ik heb nu alleen nog maandag en dinsdag les. Les drie beloofde gelukkig weer wat vooruitgang. Ik heb een aantal pogingen kunnen wagen om in de golf op de plank te gaan staan. Uiteraard mislukte het leeuwendeel.

Ik weet nu wel dat ik niet teveel voorop de plank moet liggen, want dan boor ik de neus van mijn surfplank vlak voor de golf in de aarde en dat ziet er dom uit. Ook heb ik geleerd dat je niet te veel achterop de plank moet liggen, want dan lukt het met geen mogelijkheid om te gaan staan.

Verder is het surfen zelf wel relaxed. Lekker in het water zitten op je plank. Een beetje ouwehoeren en wachten op een goede golf. Als de golf komt is het vaart maken als een bezetene. Hierna in de golf zien te komen en dan proberen te gaan staan. Uiteraard hierbij in balans blijven. Hierna tuimel ik vaak door de golf. Gelukkig heb ik het niet koud want het water is nog verbazingwekkend warm.