Geen stroom

Dit keer niet in huis, maar in mijn auto. De accu was helemaal leeg. Het probleem begon een week of twee geleden. De accu was leeg en onze nissan weigerde botweg te starten. Volgens een monteur was de accu zelf de schuldige want in de accu scheen een klein rood lampje, welke aangaf dat het einde van zijn levensduur zeer nabij was. Een nieuwe accu dus.

Maar met de nieuwe accu was ook niet alles koek en ei. Afgelopen weekend was het weer raak. Een lege accu, dus blijkbaar is er iets in de auto dat stroom gebruikt ookal is alles uit. Als gevolg heb ik gisteren overleg gevoerd met de monteur van een ‘tuning’ bedrijf. Deze hadden ook de zwaardere nieuwe accu erin gezet. Het advies was om naar een normale garage te gaan, maar tot die tijd sleutel ik nu voor vertrek en na aankomst aan mijn auto. De accu ontkoppel en koppel ik dan. Nooit verwacht dat ik zo technisch bezig zou zijn met mijn autotje, misschien een nieuwe carriere.

Raining cats and dogs

It even happens here, in the tropical Las Palmas every now and then. Today it rains, and how! It is raining cats and dogs and an enormous amount of water is falling from the skies. Very weird.

Maybe it is related to a festival that will take place this weekend. I remember from Holland that festivals always attracted some heavy rain every now and then. Hopefully it is just a strange coincidence and the current rain is not caused by the changing climate, because that would mean I need to find another place to move to…

Vierde en vijfde dag surf les

Surfs up!Gelukkig heb ik het afgelopen weekend een beetje kunnen bijkomen. Goed, er waren 3 vriendinnen van Ana op bezoek, dus mijn oren hadden veel te verduren, maar lichamelijk had ik geen inspannende zaken. Ik was dus klaar voor mijn resterende surf lessen.

Het doel van dag 4 en 5 was simpel. Uitgerust en wel op de surfplank staan in een mooie golf. Netjes de branding in surfen en dan zonder vallen van de plank in het ondiepe water springen als de vaart eraf is.

Dag 4 was pittig. Het weekend had toch meer effect gehad dat ik had verwacht. Een paar golfjes gepakt en zelfs een paar pogingen gewaagt om te gaan staan. Dag 5 was de laatste dag en ik had zowaar het gevoel dat het best goed ging. Ik kwam op het juiste moment met mijn plankje in de golf. Ik kon een beetje gaan staan, waarna ik bijzonder snel weer van de plank af viel.

Voorlopig neem ik nu eerst een paar dagen rust. Op zo’n plank liggen in het water heeft redelijk wat effect op je knieën. Ook het proberen te gaan staan is na een paar dagen pijnlijk voor je armen, want steeds moet je jezelf soort van opdrukken om dan snel gaan staan.

Voordeel is wel dat je je na twee uurtjes surfen bijzonder schoon voelt. Nou ja, het was een leuke cursus. Mijn doel “zonder vallen van de plank in het ondiepe water springen”, heb ik niet echt bereikt, maar dat moet in de toekomst dan maar gebeuren. Wellicht later meer.

Derde dag surf les

Surfles!Het is inderdaad veel spoelen. Mijn hele lichaam doet nu zo’n beetje pijn en ik heb de les die ik vanmiddag zou hebben maar uitgesteld tot volgende week. Ik heb nu alleen nog maandag en dinsdag les. Les drie beloofde gelukkig weer wat vooruitgang. Ik heb een aantal pogingen kunnen wagen om in de golf op de plank te gaan staan. Uiteraard mislukte het leeuwendeel.

Ik weet nu wel dat ik niet teveel voorop de plank moet liggen, want dan boor ik de neus van mijn surfplank vlak voor de golf in de aarde en dat ziet er dom uit. Ook heb ik geleerd dat je niet te veel achterop de plank moet liggen, want dan lukt het met geen mogelijkheid om te gaan staan.

Verder is het surfen zelf wel relaxed. Lekker in het water zitten op je plank. Een beetje ouwehoeren en wachten op een goede golf. Als de golf komt is het vaart maken als een bezetene. Hierna in de golf zien te komen en dan proberen te gaan staan. Uiteraard hierbij in balans blijven. Hierna tuimel ik vaak door de golf. Gelukkig heb ik het niet koud want het water is nog verbazingwekkend warm.

Tweede dag surf les

Dat surfen is toch even wennen. Les een was voornamelijk balans proberen te vinden, en de tweede les vandaag was proberen op het juiste moment met de golf mee te zwemmen, en dan op het juiste moment op de plank te gaan staan. Dit juiste moment vinden is nog wat lastig, vandaar dat ik nu het gevoel heb dat ik een flinke hoeveelheid oceaan door mijn neus heb ingesnoven. Gelukkig kan het vanaf nu alleen nog maar beter gaan.

DatePad 2.3 – French language pack

DatePad 2.3DatePad combines the power of a calendar with the ease of a text editor. DatePad is a simple and easy multi-purpose application which can be used in a surprisingly large number of ways.

DatePad 2.3 is now available in the French language! Download the zipfile with the french language pack and extract the files to the directory where DatePad is installed. After extracting the language pack files start DatePad and you will be able to select Français in the File menu, under the Language option.

Many thanks to Michel Thébault who provided this language pack. DatePad is now available in English (default), Dutch, Spanish, Italian and French.

De hoofdstad van Nederland

Amsterdam!Uiteraard is onze hoofdstad Amsterdam. Maar wat blijkt, deze kennis is niet universeel. Blijkbaar heerst in Spanje en in Italie en waarschijnlijk nog op meer plaatsen het sterke geloof dat Den Haag de hoofdstad is. Ongetwijfeld is dit veroorzaakt door de rare situatie in Nederland dat de regering niet in de hoofdstad is gevestigd, maar elders.

Ten onrechte dus en dit heeft mij gisteren een biertje en een lamborghini opgeleverd.

Surfer dude

Surf!Het lijkt er op dat ik toch binnenkort een echte Canariër ga worden. Ik ga een weekje surfles nemen. Lekker op een plank leggen in de oceaan, wachten op een golf en dan gaan! Volgens mij gaat mij het wel bevallen. Ik heb er in ieder geval zin in.

Volgens de geruchten is het een beetje als snowboarden, dus wellicht kan ik terugvallen op de training die ik Tjechie en Frankrijk heb genoten. Dinsdag is mijn eerste les. Twee uurtjes direct na mijn werk.