Calima

Calima!Today it is horribly hot! Luckily it’s only extremly hot in the south of Gran Canaria. This morning in the north it was nice and cool. I left home at 6:30 and when I arrived at 7:30 it was still a little dark. I did not see any sunshine. However, when I opened the door of my car there was such a hot air it was unbelievable. Without the sun such a terribly hot air I could not believe it. It’s almost impossible to remain outside a long time.

I was told it was the ‘Calima’ which is the name for a meteorological effect where hot air all the way from Africa is blown across the ocean and passes the Canary Islands. The result is a few days with a lot of heat. Pfff.

De laatste Harry Potter

Harry Potter!Jawel, een week geleden liep ik in het holst van de ochtend naar de boeken winkel. Op zoek naar de nieuwe en laatste Harry Potter. Helaas was de boekwinkel dicht.

Ne enige tijd zoeken toch een winkel gevonden waar de de potter’s verkochten en gelijk gekocht natuurlijk. Het verhaal leest als een trein, en het is lastig om het boek naast je neer te leggen. Uiteraard was ik nieuwsgierig naar wie er allemaal dood zouden gaan (behalve natuurlijk de bad-guy). Een erg leuke finale in ieder geval!

Auto!

Seat Ibiza!Sinds gisteren ben ik samen met Ana eigenaar van een 9 jaar oude Seat. Geboren in 1998, 1.4 en 5 deuren.

Mocht je binnenkort in Gran Canaria zijn, en je ziet een witte oude Seat, zwaai dan effe!

Contract

Contract!Werk heb ik, maar een contract nog (steeds) niet. En dat terwijl ik nu al bijna drie weken aan de slag ben.

Misschien typisch Spaans… Blijkbaar zijn er problemen met het bedrijf dat gevestigd moet worden in Gran Canaria. Nog zo’n 4 of 5 weken hoor ik net van de op bezoek zijnde baas, maar in Spanje duren 4 of 5 weken vaak enkele maanden.

Maar ja, hoe zit het dan in de tussentijd. Zonder contract werken is niet de meest prettige situatie die ik me kan voorstellen. Ongetwijfeld levert dat problemen op met verzekeringen, belastingen en ik weet niet wat voor Spaanse overheidsinstellingen. Ik weet het niet, en hier weet met het ook niet.

Vragen dan maar, maar het Sabem gevoel begint wel weer te jeuken, en stond Sabem niet voor het Spaanse woord kennis… de relatie met Spanje en mijn oude baan begint langzaam maar zeker steeds duidelijker te worden.

Speciaal voor moeder Nel

Een update uit Gran Canaria.

Ik ben nog altijd blij en gelukkig alhier. Ik mis Nederland wel, en dan met name de mensen. Mijn familie en mijn vrienden. Ook mis ik af en toe een roze koek of een lekkere rookworst.

Gister belde ik met het thuisfront en ik vernam dat alles goed ging met pa, ma en met bert en sally die bezig zijn met hun toch door zuid amerika. Ik vernam ook dat er een konijn klaargemaakt is om aan het spit, boven een vuurtje, lekker gebraden te gaan worden. Ai, dat loop ik ook weer even mis. Jammer hoor.

Met Ana en ik gaat het best goed. Het samenwonen was in het begin af en toe flink wennen, maar het gaat nu wel beter. Met mijn nieuwe baantje heb ik ook weer wat ritme in mijn leven, en dat is goed voor mij en ook voor Ana.

We zijn op zoek naar een autotje. Tweedehands, en ons oog is gevallen op een seat ibiza. 1.4, 5 deurs, uit 1998.. zag er wel goed uit en reed ook okay. Ana kent via via een monteur die er binnenkort wel even naar zou kijken.. 2200 pegels.

Op mijn werk is alles wel okay. Ik kan er internetten. Af en toe is het een beetje simpel werk, maarja. Ik heb in ieder geval wat to doen.

Bus overvallen

Politie!Gisteren zat ik in de bus naar huis. Een overvolle bus. Ik zat tussen twee Spanjaarden in op de achterste rij. Na een kwartiertje rijden, in de middel of nowhere stopt opeens de bus. Geen bende maar een enorme horde politie. Iedereen werd gecontroleerd en toen gebeurde het.

Mij werd gevraagd naar mijn papieren, en omdat ik er nog steeds niet uit zie als een Spanjaard werd mij nog eens extra gevraagd waar ik vandaan kwam. Ik antwoorden netjes dat ik uit Holanda kom. Hierna werd de persoon naast mij gevraagd naar zijn ID. Deze had ie niet en op de vraag waar hij vandaan kwam antwoordde hij ook ‘Holanda’ Tsja, dat zou je niet eens je grootje wijs kunnen maken. Deze gast zo er zo Spaans uit als maar kan zijn. Deze persoon moest vervolgens de bus uit.

Maar wat gebeurt er daarna… de jongen stapt uit en sprint er vandoor! Hij zet het echt keihard op een rennen. Iedereen in de bus natuurlijk opgewonden, maar het resultaat bleef uit. De politie deed helemaal niks. Geen achtervolging, geen cops, helemaal niks….. alleen een kwartier vertraging. Bummer.

Draag je gordel

Gordel!In spanje hebben ze de manier gevonden om de autogordel te promoten…

Ponte el cinturon, protege tu vida, tu seguridad es muy importante.

Vrij vertaalt “Draag je autogordel, bescherm je leven. Je veiligheid is heel belangrijk.”, maar op zo’n onvoorstelbaar slechte manier gezongen dat het heel spanje zo’n beetje veroverd heeft. Zelfs ik zing het nog beter!

Ajebe DatePad 2.3

DatePad 2.3A new and improved version of DatePad is available now! DatePad combines the power of a calendar with the ease of a text editor. DatePad is a simple and easy multi-purpose application which can be used in a surprisingly large number of ways.

The main function of DatePad is to store text which is specific to a certain date or time. In addition to editing text related to years, months, days and/or times and calculating with dates and times this new version can supply you with notifications of upcoming future events.

DatePad is freeware, this means you can download the installer package of the brand new DatePad 2.3 for free. Don’t forget to read more about this version in the documentation.

DatePad, to keep a record of … everything.