Poefter

Poefter is een woord waarvan ik dacht dat iedereen hem zou kennen. En dan is het toch jammer als mensen bij gebrek aan kennis niet gewoon een vraag stellen, maar gaan zoeken op allerlei rare plekken als de ‘urban dictionary‘.

Echter, in dit geval heeft de urban directory het fout. Flink fout zelfs. Een poefter is geen gay/homo. Iemand een homo noemen is vergelijkbaar met iemand slim noemen, of dom, of snel, of langzaam. Het is een beschrijving van een eigenschap van die persoon en als zodanig niet kwetsend bedoeld.

Een poefter daarentegen is iets totaal anders. Hier is mijn definitie:

Een luie donder die nooit iets regelt, en altijd het op het laatste moment laat afweten. Meestal heeft zo’n figuur ook geen baan, of heeft hij/zij geen motivatie om wat dan ook te doen. Gewoon een onbetrouwbare hond.

Uiteraard wordt de term ‘poefter’ alleen gebruikt bij personen met wie je een goede band hebt. Net als ‘vuile hond‘ is het een term die bij verkeerd gebruik kan resulteren in verontwaardiging bij de ontvangende partij.

Maar goed, je punt komt wel over en ik zal nog wat meer mijn best doen om toch gezellig mee te gaan.

Vuile Hond

De definitie van vuile hond:

De term ‘vuile hond’ is toepasselijk op personen die toevallig net voor jouzelf iets doen wat je zelf graag ook had willen doen, maar waar je op dat moment te laat voor bent. In dit geval is de persoon die jou te snel af is een ‘vuile hond’.

De persoon die je te snel af is, heeft uiteraard het beste met je voor, maar voor deze persoon is het niet mogelijk je gedachten te lezen en te voorspellen wat jouw wensen zijn met betrekking tot een bepaald onderwerp. Wanneer deze persoon vervolgens het beste voor jou probeert te doen, maar sneller dan jouzelf, of dit blijkt niet perfect overeen te komen met wat je in gedachten had, is het mogelijk de persoon een ‘vuile hond’ te noemen.