Verhuurd!

Woonkamer Brahmslaan!Minder dan 1 maand stond mijn huis te huur en nu al is er een huurder gevonden. Blijkbaar heeft de eigentijdse inrichting niemand afgeschrikt. Vooralsnog is het huis voor 6 maanden verhuurd dus over 6 maanden heb je weer een nieuwe kans.

Onzeker

Daar zit ik dan in Spanje. Lekker relaxen en genieten van de sfeer, de cultuur en soms ook van het weer. Ik doe veel nieuwe ervaringen op, en ik maak veel nieuwe dingen mee. Een van de zaken die relatief nieuw voor mij is is het samenzijn met Ana. Het plan was dat we samen in juni naar Glasgow zouden gaan voor 9 maanden. Ik zou aldaar werk zoeken, en we zouden samen een avontuur beleven. Leuk.

Maar nu is alles opeens anders. Mogelijk heeft Ana een baan gevonden in Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria. Gisteren werd het nieuws redelijk definitief, maar er is nog redelijk wat onzeker. Het lijkt erop dat ze 9 april moet starten met haar baan en dat is snel. Nou ja, in plaats van het interessante Schotland wordt het dan toch Gran Canaria. Een eiland met een bijzonder prettig klimaat. Ik ben benieuwd!

Kikkerbillen en meer…

Kikkerbillen!Soms heb ik het idee dat we in Nederland culinair gezien een beetje achter lopen op Spanje. Maar daar is nu een oplossing voor. Een recepten site gemaakt door Tere, de moeder van Ana. Enig minpuntje is misschien dat alle recepten in het Spaans zijn, maar met een beetje voorstellingsvermogen moet dat toch te interpreteren zijn. Veel kookplezier!

Poefter

Poefter is een woord waarvan ik dacht dat iedereen hem zou kennen. En dan is het toch jammer als mensen bij gebrek aan kennis niet gewoon een vraag stellen, maar gaan zoeken op allerlei rare plekken als de ‘urban dictionary‘.

Echter, in dit geval heeft de urban directory het fout. Flink fout zelfs. Een poefter is geen gay/homo. Iemand een homo noemen is vergelijkbaar met iemand slim noemen, of dom, of snel, of langzaam. Het is een beschrijving van een eigenschap van die persoon en als zodanig niet kwetsend bedoeld.

Een poefter daarentegen is iets totaal anders. Hier is mijn definitie:

Een luie donder die nooit iets regelt, en altijd het op het laatste moment laat afweten. Meestal heeft zo’n figuur ook geen baan, of heeft hij/zij geen motivatie om wat dan ook te doen. Gewoon een onbetrouwbare hond.

Uiteraard wordt de term ‘poefter’ alleen gebruikt bij personen met wie je een goede band hebt. Net als ‘vuile hond‘ is het een term die bij verkeerd gebruik kan resulteren in verontwaardiging bij de ontvangende partij.

Maar goed, je punt komt wel over en ik zal nog wat meer mijn best doen om toch gezellig mee te gaan.

Vuile Hond

De definitie van vuile hond:

De term ‘vuile hond’ is toepasselijk op personen die toevallig net voor jouzelf iets doen wat je zelf graag ook had willen doen, maar waar je op dat moment te laat voor bent. In dit geval is de persoon die jou te snel af is een ‘vuile hond’.

De persoon die je te snel af is, heeft uiteraard het beste met je voor, maar voor deze persoon is het niet mogelijk je gedachten te lezen en te voorspellen wat jouw wensen zijn met betrekking tot een bepaald onderwerp. Wanneer deze persoon vervolgens het beste voor jou probeert te doen, maar sneller dan jouzelf, of dit blijkt niet perfect overeen te komen met wat je in gedachten had, is het mogelijk de persoon een ‘vuile hond’ te noemen.

DatePad in the spotlight

Spotlight!One month after its release the new version of DatePad is getting some online attention. DatePad is now available on Simtel, FreewareFiles.com, Freeware-Guide, Playfuls, FreewareHome, Freewareplanet, SofoTex, Freeware World, The Jesus Army, RedTram and even the Spanish Descargarlo and Bajarlo, the Arabic Moshax, the South African Charged and the Asian Onlinedown and 169s.

DatePad is freeware. This means you can download zipfile with the installer package of DatePad 2.1 for free. You can read more about DatePad in the documentation or view the news.

Completely free

An extensive DatePad review was posted the CFS website. DatePad was rated with 5 doves which seems to be a similar rating to all the other software on the website. The last line in the review really made my day :).

Completely free!DatePad is a date-based text storage program for date-specific text (diaries, to-do lists, project management, recording thoughts, etc).

DatePad is an excellent tool for anyone who requires date-based text storage.

We loved!

DatePad is freeware. This means you can download zipfile with the installer package of DatePad 2.1 for free. You can read more about DatePad in the documentation or read the news.

Eigentijds gemeubileerd

Mijn huis staat te huur. Vanwege mijn langdurige verblijf in Spanje en mijn wens om deze situatie voorlopig te handhaven.

De beschrijving:

Mijn eigentijdse woonkamer!BRAHMSLAAN (75M2) LEIDEN / FORTUINWIJK
Gemeubileerd 3 voorheen 4 kamer appartement aan de rand van Leiden in de fortuinwijk, dichtbij de uitvalswegen. Het appartement bevindt zich op een hoek op de vierde verdieping, wat uitzicht en privacy met zich meebrengt. Ruime woonkamer met apart zit en eetgedeelte. De keuken is voorzien van een gas kookplaat, oven, magnetron, koel/vries combinatie en wasmachine. Door de keuken bereik je de badkamer voorzien van douche en wastafel tevens kom je via de keuken op het kleinere balkon aan de voorzijde. De woning voorziet in een ruime slaapkamer met balkon en twee persoonsbed en een kleinere kamer met een eenpersoonsbed. De woning is eigentijds gemeubileerd en er ligt laminaat en vloerbedekking op de vloer.

Huh, eigentijds gemeubileerd? Waarom deze formulering? Was/is het echt zo erg gesteld met mijn huis? Niet modern, niet klassiek maar eigenlijk gewoon een mengelmoesje.

13:37

Niet kiezen is ook een keuze.

9-11 was een dag van terreur. 911 is het alarmnummer in amerika en dus was de aanslag extra wrang.

Vandaag is het 13 maart 2007. Opzich geen bijzondere dag… behalve… 13-3-7 wordt ook wel herkent door te erge nerds als de term “leet“, kort voor “elite”, wat een stoere term is. Ik ben benieuwd of de vrienden van saddam dit weten.

Wie weet wat de volgende datum is met een speciale significantie?