Verrassing

Guell Park, Barcelona!Afgelopen weekend was een bijzonder geslaagd weekend. Donderdag nacht ben ik naar Barcelona gevlogen, om vrijdag middag mijn broeder te verrassen. Ik wist dat hij op school zat van 9 tot 1, dus iets na enen was de verrassing compleet :-).

Het was een leuk weekend, alleen ben ik nu wel zo ziek als een hond.

Nummers

Overal nummers!Geboortedatum, verjaardag, gewicht, leeftijd, kledingmaat, schoenmaat, lengte, huisnummer, telefoonnummer, sofinummer, maand, dag, jaar, tijd, rekeningnummer, pincode, inkomen, vermogen, btw, kosten, paginanummer, isbn, zoomfactor, afstand, winkans, punten, bonus, verlies, korting, …

Allemaal zaken die in nummertjes uitgedrukt kunnen worden. Ongetwijfeld zijn er nog heel veel meer, maar kan het me ook niet boeien. Nummers zijn niet belangrijk.

In de kleine prins van Antoine de Saint-Exupery stond het prachtig beschreven:

Grown-ups like numbers. When you tell them about a new friend, they never ask questions about what really matters. They never ask: “What does his voice sound like?” “What games does he like best?” “Does he collect butterflies?” They ask: “How old is he?” “How many brothers does he have?” “How much does he weigh?” “How much money does his father make?” Only then do they think they know him.”

But, of course, those of us who understand life couldn’t care less about numbers!

Spaans leren in vakantiesfeer

Vandaag in de Metro. Spaans leren in vakantiesfeer, en laat dat nou exact zijn wat mijn broertje aan het doen is. Grappig, want het artikel gaat over Tenerife. Mijn broertje zit in Barcelona en ik zit te denken aan een cursus in Madrid.

In het artikel kwam het erop neer dat Spaans leren in een korte tijd vooral leuk was. Lekker in de zon, cultuur opsnuiven en lekker leren op een leuke manier. Van mijn broertje kreeg ik een andere indruk; de zon en cultuur en mensen zijn leuk, maar het Spaans leren is bijzonder pittig. Ach, het is als ervaring zonder twijfel erg waardevol. Ik wil ooooooook.

The Widow’s Revenge by Katherinne Bardales

Today I got a CD in the mail. It was something I knew was coming. A CD filled with poetry, all the way from Chicago. My friend/sister Kathy turns out to be a very good poetry writer, and her reading the poetry makes it sound even better :-). Now at least I am a little less of a culture-barbarian. Thanks a LOT!!! More reasons for me to want to see her dance also.

The Widow’s Revenge
© Katherinne Bardales

I ran away to the desert, a black shawl,
to mend my broken heart
with fuschia papelillo petals,
green flesh of cactus
and sharp fox teeth.

Many miles I walked, barefoot,
cutting open my soles with broken beer bottles
and burnt wood left from talking circles
long ago.

Layer by layer of skin I peeled off,
leaving trails of brown and pink in the sand.
With my tanned skeleton I danced in the wind
and made love to the sand dunes.

Then sun reached out with its upturned fingernails
and made my hair catch on fire.
My head, a golden flame now, turned my memory to dust.

I became speckles of copper and meteor
and the fishermen, who crossed the desert each day
to find virgin shores filled with silver eyes
sprinkled me on their fish like spice.

I made them see oases.
I made them jump in sandpits, mad with love.

Bacterie vs. Virus

AARGHH, een bacterie!Een bacterie is een diertje. Het bestaat uit een levende cel, met daarin alles wat een groter dier ook heeft. Een plekje om zaken te verbranden voor energie, een manier om afvalstoffen te verwijderen, een mogelijkheid tot voortplanting, zelf voortbewegen is mogelijk.

AARGHH, een virus!Een virus is stukken kleiner als een bacterie. Niet in staat om zelf dingen te doen. Alleen reageren. Het enige wat een virus doet is gebruik maken van een andere levende cel om zichzelf te kopiëren. Als zodanig was ik van mening dat een virus eigenlijk een soort formule is. Een formule die zichzelf kan uitvoeren met als resultaat een aantal kopieën van zichzelf.

Tsja, waar je soms allemaal bij stil staat. Ingegeven door de kippengriep moet je het toch ergens over hebben. Bacteriën en virussen. Zaken die we niet kunnen zien, maar die sommige mensen wel begrijpen. Raaaaaaaaarrrrrr. Misschien moet ik hier nog eens over denken als ik tijdelijk weer eens alles weet.

De italiaan

Goed, hij heeft een onvoorstelbaar lange baard, maar toch blijft ie enorm leuk. Vandaag heb ik 5 minuten krom gelegen vanwege de aloude mop van de italiaan. Uiteraard is dit een mop die je eigenlijk hardop moet vertellen, maar als geheugensteun is ie hier toch als tekst…

Drukke Italiaan?!De italiaan

One day imma gona to Malta to bigga hotel
In the morning i go down to eat a breakfast
I tell the waitress i wanna 2 pisses of toast
She brings me only one piss
I tell her i wanna to piss
She says go to the toilet
I say you dont understand
I want to piss on my plate
She say you better no piss on the plate
You son of a bitch!
I dont even know the lady
And she calls me a son of a bitch

Later

I go to eat at a bigga resturant
The waitress bring me a spoon and
a knife, but no fork!
I tell her i wanna the fuck
She tellin me everyone wanna fuck
I tell her you dont understand
I wanna fucka on the table
She say you better not fuck on the table
You son of a bitch!

So i go back to my room in a hotel
And there is no sheets on the bed
Call the manager and im tellin him i wanna shit!
He tellin me go to the toilet
I say you dont understand
I wanna shit on my bed!
He say you better not shit on my bed
You son of you bitch!

I go to the check out
and the man in the desk says
Peace on you, i said piss on you too
you son of a bitch!
Im goin back to Italia, Arrivederci

Binnen spelen

Gta2!Vandaag lekker wat oude klassiekers gespeeld. GTA2, Starcraft en Warcraft. GTA2 is trouwens inmiddels freeware! Starcraft roeleert nog steeds en Warcraft is zonder twijfel nog steeds een van de betere spellen die er nu zijn.

Hulde aan de dagen waarbij je af en toe gewoon hersenloos kan spelen. Mensen doodschieten, kapot rijden, alles vernietigen. Dorpen plunderen, legers opbouwen, nog meer vernietigen. Perfect!

Eerste klas

Eerste klas! Vorige week heb ik mij in de eerste klas van de trein laten vervoeren. Dit gebeurt niet vaak en het was een aparte ervaring. Normaal wacht je op de trein, stap je in en hoop je op een plekje. Dit veranderd als je eerste klas reist.

Als eerste let je bij het verschijnen van de trein op de nummers op de zijkant. Een 1 is dan het te spotten nummer. Hierna ben je zeker van een plek. Beter kan eigenlijk niet denk je misschien, maar dit is zeker mogelijk. Een zee van lege plekken in de eerste klas en mensen die moeten staan in het halletje bij de deuren. Fantastisch!

Helaas was het maar voor twee daagjes. Voortaan sta ik gewoon weer tussen het andere vee om vervoerd te worden.