Romeo Y Julieta

Romeo Y Julieta, Havana, Cuba!Vers uit Cuba! Ik ben in het bezit gekomen van een echte Cubaanse sigaar! De zogenaamde ‘Romeo No. 2’. Made in Havana, Cuba. Normaal gesproken rook ik geen sigaren, maar voor een Cubaanse maak ik toch graag een uitzondering. Ik moet nog even nazoeken hoe een dergelijk sigaar eigenlijk opgerookt moet worden, maar ik heb er alle vertrouwen in.

Je beste vriend

Je beste vriend! NOT!Gister was een eventvolle dag. Er zijn inbraken gepleegd, mensen berooft, aanrijdingen geweest, er is hier en daar gefraudeerd, mensen hebben zich onveilig gevoeld en er is gevochten.

Maar waar was oom agent? Inderdaad, oom agent was er niet. Oom agent was met een groep van 10 man fietsers aan het controleren op het hebben van licht. Ik heb alleen een voorlicht, dus dat was 15 EUR boete. Daarnaast had ik geen identificatie, dus kreeg ik er gratis een boete van 50 EUR bij. Pffff.

Tank City

Chelyabinsk!Mijn neef Leo gaat binnenkort trouwen met zijn vriendin Julia. Julia komt van origine uit Rusland, dus het plan was om te trouwen in Nederland en in Rusland. Leuk! Maar wat blijkt… er blijkt heel wat te lezen over de plek waar Julia vandaan komt en het is niet allemaal zo best.

Ik was eerst van plan om ook gezellig langs te gaan bij het feest in Rusland. Leuk met de gehele familie op avontuur, maar nu twijfel ik toch erg sterk of dat wel zo’n geslaagd plan is. Voor de geïnteresseerde.. lees en huiver.

Chelyabinsk
The Most Contaminated Spot on the Planet

For forty-five years, Chelyabinsk province of Russia was closed to all foreigners. Only in January of 1992 did President Boris Yeltsin sign a decree changing that. Shortly afterwards, I made my first trip to this region, which later Western scientists declared to be the most polluted spot on earth.

Continue reading

Paradise burns!

Burn!Emergence – Scarred

Heal the world
Heal the world thats torn apart

Your stolen innocence lost beyond recovery
A cold ambivalence desecrates that memory
A warped reality an expectation spurned
Trapped in banality and paradise burned

Scars cross your tender flesh
Your world is torn apart
A black malaise no words of praise
can sooth your aching heart
Lost an weary stained and dreary
Still your life goes on
Cold and jaded joys have faded
Soon they will be gone

Heal the world
Heal the world thats torn apart

Clinging to sanity the walls are closing in
Trapped by venality the cycle starts again
Seeking security an expectation spurned
I mourned your purity and paradise burned

Scars cross your tender flesh
Your world is torn apart
A black malaise no words of praise
can sooth your aching heart
Lost an weary stained and dreary
Still your life goes on
Cold and jaded joys have faded
Soon they will be gone

Aloë Vera

Aloe Vera! Sinds een jaar of 20 ben ik groot cactus fan. De ideale plant. Als je ze een paar weken geen water geeft is er niks aan de hand. Ik heb verschillende soorten en de meeste zijn als klein stekje ooit tijdens een vakantie in spanje geroofd.

Een van mijn cactussen is een enorme aloë vera plant en daarvan wist ik al dat ie soms in de shampoo zit, maar de spanjaarden wisten mij te vertellen dat deze plant ook als een kleine mini-apotheek gebruikt kon worden.

Inmiddels heb ik de recepten al opgevraagd, dus misschien binnenkort hier medische aloë vera adviezen :-p

Inspraak???

Er is weer iets nieuws in Leiden. Inspraak! Maar de manier waarop slaat weer alles. Okay, Leiden is de domste gemeente van Nederland, maar om dit nu zo te misbruiken..

Het geval:
De binnenstad moet verbouwd worden. Waarom weet geen mens, maar vernieuwing betekent waarschijnlijk dat iemand uit de politiek meer macht verkrijgt en wie wil dat nou niet.

De oplossing:
Er is een foldertje verspreid met drie mogelijke verbouwingsopties voor twee verschillende plekken. Per drie opties is aangegeven wat de beste is volgens de deskundige. Van de overige is aangegeven wat onder andere alle nadelen zijn. Als Leidenaar (met het geluk het foldertje te ontvangen) heb je de mogelijkheid je voorkeur aan te geven. Per bouwlocatie kan je aangeven of je voorkeur uitgaat naar de beste optie, of één van de twee slechte opties.
Aangeven dat er niets moet veranderen kan echter niet… vaag!

Het resultaat:
Degene die al de moeite nemen het ding terug te sturen zullen ongetwijfeld kiezen voor de duidelijk aangegeven gewenste optie, met als gevolg dat de binnenstad weer een tijdlang een bouwput is.

Opgelost :-)

Nieuw zadel!Vandaag ben ik bij gebrek aan fiets met de auto naar mijn werk gegaan.. en wat bleek bij thuiskomst…. ik had weer een zadel! Het is wel eens waar niet de oude, met het gat, maar een volledig intact exemplaar.

Ik kan me bijna niet voorstellen dat dit een effect is van mijn briefje, maar wie weet. Ik heb nu in ieder geval weer een herkenbaar zadel, dus kan ik mijn normale fietsgedrag weer hervatten :-p.

Update: Nadere inspectie wijst uit dat het toch mijn oude zadel is, met gat, maar dat er een oranje afdekhoes overheen zit. Nou ja, ook goed :-p.

Zadelloze fiets

Zadelloze fiets!
En dit is dan de trieste aanblik van mijn fiets… gelukkig ben ik de gelukkige bezitter van maar liefst drie reserve fietsen.
Maar er hangt nu wel een briefje in de hal. De tekst:

Hallo medebewoners,
Wil degene die mijn zadel heeft ‘geleend’ deze terugplaatsen?
Ik heb ‘m nodig
Groet,
Adrie

Ben benieuwd of er iemand op zal reageren :-p.