€ 3,08

Hoera, ik heb overwonnen! De brief van het ‘klantcontactcenter’ lag zojuist in de bus. Mijn terugclaim-actie heeft ruim 3 euries opgeleverd! Dat is een overheerlijk koel witbiertje met een stukje limoen op kosten van de NS :-D.

Duifjes

Duif!En jahoor, het ge-roekoe kan weer wat afnemen, en het gepiep neemt weer toe. Ik ben wederom de gelukkig bezitten van twee nieuwe huisdieren.. Duiven wel te verstaan. En nu kijken of deze het gaan overleven.. Maar na alles wat moeder duif al heeft moeten doorstaan, zoals een bbq annex uitrokerij, zeer frequente blootstelling aan repeterende beats, gefotografeer en de continue aanwezigheid van een penetrante wietplant-geur, denk ik dat het wel goed moet komen.

The Dre!

The Dre! part 2!The Dre! part 1!
The Dre! part 3, the mini!This is it.. A real Dre!, created by the one and only Andrea. It is not yet hanging on my wall because it is fresh from the shop and still needs to dry a bit, but I am already very happy. If you want to know more there is a small ‘making of’, with some more pictures.

R.o.o.o.m.

Ruler Of Our Own Minds!Gisteren was er in de Paap een optreden van R.o.o.o.m. Volgens mijn collega, die ze al eens gezien had, was het een soort van jostie band. Het kwam erop neer dat de muzikanten bijzonder veel plezier hadden in hun muziekmakerij en dat er af en toe wel wat goeds tussen zat.

Op zich wilde ik zoiets wel eens meemaken, maar wat bleek… de band was echt extreem goed! Het swingde, het was leuk, en het was echt ontzettend goed! Meer rooom!!!!

Update: Volgende week (29 juli) een jamsessie in het paard! Dit verklaart ook direct de jostie band achtergrond… dat waren gewoon goedbedoelende amateurs :-)

War of the Worlds

War of the Worlds! In mijn versie werd een naald met een of ander virus in de tentakel gestoken, waardoor later de aliens allemaal dood zouden gaan. Ook werd de hoofdpersoon, nabij het einde, met een mede persoon opgesloten in een schuurtje, vlak onder de aliens. Toen werd het andere persoon met een of ander zuur in zijn gezicht geraakt en ging redelijk vlot dood. Verder was er sprake van groene wolken met dodend gas, puntige voeten die mensen dood prikte en groene stralen. Ook kwamen de aliens op de aarde als een soort meteoren.

Mijn collega’s hadden een andere mening. Zij beweerde dat er totaal geen sprake was van een naald met virus, wat in mijn optiek het belangrijkste onderdeel van de film was. Ook waren er geen groene wolken, puntige voeten en er was al helemaal geen sprake van meteoren.

Misschien heb ik dan toch een wat oudere versie bekeken, wat ook verklaard waarom ik de special effects er wat gedateerd uit vond zien. Ik zal de film nog maar een keertje bekijken.

the Half-Blood Prince

Harry Potter!Gisternacht, of eigenlijk heel vroeg deze ochtend liep ik door Leiden, en viel het mij op dat de boekenwinkel zowaar open was. Op zich niet zo vreemd ware het niet dat het ongeveer half 2 in de ochtend was. Maar al snel werd het duidelijk. De nieuwe Harry Potter was te verkrijgen :-p.

Gisternacht heb ik ‘m kunnen weerstaan, maar vanmiddag heb ik ‘m toch maar gehaald. Ik ben immers bijzonder benieuwd of er nog wat gaat gebeuren tussen die Ron en die Hermione, alhoewel dat waarschijnlijk pas gaat gebeuren in het laatste deel. Voorlopig weer een paar dagen leesplezier.

Bij zon een handdoek, bij regen een poncho

Heineken Honcho!Ik kon hem gewoon niet laten liggen. Het concept is te goed verzonnen en de reclame is te goed, dus moest en zou ik een heineken honcho hebben, en nu is het er dan ook van gekomen :-p.

En op het eerste oog is het een mooi ding. Lekker groot als handdoek, en als je de poncho moet gebruiken is de binnenkant lekker zacht. Dit ding gaat volgens mij de must worden op de komende outdoor festivals.

De meester en zijn leerling

Nederlandse Programma Stichting!De NPS heeft af en toe erg goeie programma’s. Programma’s die op een of andere manier zo’n raar onderdeeltje van onze maatschappij belichten dat het opeens interessant wordt om te bekijken. Normaal gesproken kan ik toch aan de verleiding ontsnappen, maar momenteel is er een aflevering bezig over een masterclass door Valery Gergiev waarin hij enkele essentiële geheimen van het dirigeren prijsgeeft. Een programma van dik anderhalf uur (!) en niet eens door reclame onderbroken.

Tijdens het kijken (niet volledig luisteren, want af en toe kon ik het niet laten het geluid te mixen met 50cent met just a little bit; Gaf een bijzonder cool effect :-)) bedacht ik me opeens dat de NPS recent in het nieuws was. De Nederlandse overheid wilde ermee kappen, omdat er geen sprake was van leden of zo.

Maar waarom zou je stoppen met de NPS terwijl de NPS feitelijk het perfecte voorbeeld is van een goeie publieke zender. Programma’s die bijzonder goed zijn opgezet, gemaakt voor een klein publiek, en die totaal geen kans zouden maken bij een commerciële omroep. Leden werven? Dat impliceert direct dat je een groot publiek moet aanspreken, en dus zou je kunnen stellen dat je met veel leden eigenlijk niet bij de publieke omroep thuis hoort.

Als er toch omroepen moeten sneuvelen, gooi dan direct die wannebee commerciëlen eruit, met dat ontzettend foute BNN voorop en de uitzenders van Amerikaanse series er direct achteraan.

Mocht je nog een minuutje hebben, stem dan voor het behoud van een stukje identiteit.

Een echte Dre

Een echte Dre?!Vandaag kreeg ik mijn officiële Prince2 certificaat. Leuk, maar zeker niet voor aan de muur. Voor de muur heb ik trouwens over en tijdje een veel betere oplossing; een echte Dre! Eindelijk kan ik me begeven in de wereldjes van kunst critica en de hogere elite :-p.

Nu maar hopen dat het thema niet te wereldvreemd is, maar wie weet… Ik heb er alle vertrouwen in.

Google Earth

Onvoorstelbaar! Dat Google Earth is zo’n extreem leuk programmaatje. Lekker inzoomen op bekende plekjes, en aanschouwen dat je met zo’n satelliet beeld inderdaad je huis kan zien staan. Alle adressen van bekenden opzoeken en dan kijken wat de gemiddelde afstand is, kijken naar de Niagara Falls, Las Vegas en alle andere plekjes waar ik reeds geweest ben.

Uiteraard gecheckt of de ESA in Noordwijk (mijn voorheen favoriete werkplek :-p) er goed op staat en het is gewoon allemaal mogelijk terwijl het er ook nog eens bijzonder goed uitziet.

Voortaan geen vakantie meer zonder eerst de buurt te bekijken via de satelliet. Kennis is macht, en met Google Earth wordt onze macht drastisch vergroot. Hoera!