Droom: Slide

Slide!Ik kan helaas bijna nooit mijn dromen onthouden, maar vanochtend wist ik toch nog wat ik vannacht gedroomd had. Het was een bijzonder stoere droom.

Ik loop met een hele grote groep mensen door een bos. Ik loop achteraan, en op een bepaald moment is iedereen bezig met het naar beneden glijden over een glad pad met glimmende steentjes. Een beetje zoals in de foto hiernaast, maar dan waren er overal bomen rond het gladde pad. Ook was het pad/de glijbaan door mensen gemaakt met van die glimmende steentjes.

Ik denk, dit kan ik ook, en spring op de steentjes en maak snelheid. Na enige tijd ben ik vooraan de glijdende groep en zie ik twee figuren in opvallende pakjes. Ik manoeuvreer erlangs en maak snelheid. Ik ga enorm snel, en heb geen last van het schuren over de grond.

Na weer een tijdje zie ik het einde. Ik rem door mijn armen op de grond te drukken, en het werkt. Weer geen last van de hitte door mijn jas denk ik. Is stop precies op de juiste plek, een weg die onderaan het pad loopt. Dan arriveren de twee mannen in opvallende oranje pakken. Ze zijn onder de indruk van mijn kunnen. Terwijl we praten zie ik op de achtergrond een kleine roze olifant met zijn slurf een meisje het bos in slaan. Daarna probeert de olifant haar te trappen. Ik onderbreek mijn gesprek en zeg dat ik ga helpen, met een klein takje wil ik de olifant een lesje leren, maar dan zegt Peter (Ja, Peter R… Wat doet hij in mijn droom?) tegen mij dat het de overwinningsroes is. Dan verdwijnt de olifant en wordt ik wakker.

4 reacties op “Droom: Slide

  1. Mijn complimenten Adrie, dat je je droom in zulke details weer kunt geven. Is toch wel bijzonder dat je droomt in kleur. En waarom roze?
    Roze wordt meestal geassocieerd met liefde, vooral onvoorwaardelijke liefde. Sommigen zien roze ook in verband met geneeskrachten van de ziel of het chakra van het hart (centrum van de psyche of de spirituele energie).
    Als je dit zo leest vraag je je helemaal af wat Peter R. in je dromen deed.

  2. Nou, deze roze olifant was echt niet lief. Hij/zij was flink aan het slaan met zijn slurf, en daarna probeerde ie gewoon smerig iemand te trappen, en met zo’n enorme olifantenpoot ben je dan niet blij.

  3. Ik dacht dat rose de kleur van de homo gemeenschap was… en dan ook nog een peter r de vries met zijn mooie snor… makes me wonder Adrie!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *